Magazin

Fenerbahçe & Galatasaray Süper kupa iptal

29.12.2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali iki takımın aldığı karar ile maç iptal edildi.

Fenerbahçe Galatasaray maçı neden iptal oldu?

TFF , Galatasaray ve Fenerbahçe yaptığı ortak açıklamada bulundu.

Ortak Açıklama

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz,

29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu

Fenerbahçe Spor Kulübü

Galatasaray Spor Kulübü

Maç başlamasına kısa bir süre kala takımların gelmediği ve Arap yetkililerin İstiklal marşımız ve takımlarımızın Atatürk t-shirtlerine izin verilmediği ve Atatürk kıyafeti olan taraftarların stattan çıkarıldığı söylemleri hızla yayıldı.

Stattaki taraftarlar tarafından İstiklal marşımız ve Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganların da ışıkları kapattığı ve müzik sesi daha fazla açıldığı da gündemde

Araplar neden Atatürk’ü sevmez ?

Bu durumu bir örnekle açıklamak gerekirse, matbaa Avrupa’da 1440 yılında icat edilmişti. İlk kitap 1440 yılında Latin harfleriyle basılmıştı. Osmanlı Devleti’ne matbaa, matbaanın icadından 289 yıl sonra 1729 tarihinde geldi.

Batı’da gelişen pozitif bilimin ve teknolojik gelişmelerinin dışında kalan Osmanlı Devleti, gerilemeye ve toprak kaybetmeye başladı. Ekonomisi çöktü. Batı’nın pozitif bilim ve teknolojide gelişmiş olan ülkelerinden borç almak zorunda kaldı. Aldığı borçları zamanında ödeyemedi. Borçlarını ödemek için, borç aldığı ülkelerden yeni borç almak zorunda kaldı.

Her geçen gün borcu artan, borcunu zamanında ödeyemeyen Osmanlı Devleti, borç aldığı ülkelerden bağımsız davranamayan ve karar alamayan bir ülke oldu. Kasım 1918’de, payitaht (başkent) İstanbul İngilizler tarafından, Urfa, Antep, Maraş, Adana Fransızlar tarafından, Antalya ve yöresi İtalyanlar tarafından, İzmir ve İç Batı Anadolu Yunanlılar tarafından işgal edildi. Osmanlı padişahı, İngiliz askerlerine teslim oldu. İngiltere’nin himayesine girdi.

Başkomutan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, Kurtuluş Savaşı başlattılar. Kurtuluş Savaşı büyük bir zaferle sonuçlandı. İşgal güçleri Anadolu’dan atıldılar.

Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı ve planlayıcısı Mustafa Kemal Atatürk, iflas eden, çöken, işgal edilen Osmanlı Devleti’nin enkazı üzerine, dünyanın önde gelen tarihçileri, sosyal ve siyasal bilimcileri tarafında 20. yüzyılın en büyük yenilik, değişim ve dönüşüm projesi olarak kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Türkiye Cumhuriyeti, akla ve bilgiye dayalı olarak inşa edildi. Aklın ve bilimin öngörüsünde devrimler yapıldı. Din ve devlet işleri birbirinden ayrıldı. Kadınlara seçme ve seçilme hakları verildi. Kadınlar, toplumsal ve sosyal yaşama katıldılar. Toplumsal ve sosyal yaşamda, erkeklerle eşit haklara sahip oldular.

Kurucu lider Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni, yönü, aklın ve pozitif bilimin egemen olduğu Batı’ya dönük olarak kurdu. Cumhuriyetin kuruluşu, kurumsallaşması, devrimlerin yapılması sürecinde, Arap kültürüne ve Arap yaşam tarzına hiç atıfta bulunmadı. Cumhuriyete, Batı’nın bilimsel ve teknolojik gelişmesini, modern hayat tarzını varılacak hedef olarak gösterdi.

Yenilik, değişim ve pozitif bilime kapalı olan dogma ve kalıplaşmış düşünce benimseyen Türk İslamcıları ve Araplar Atatürk’ü:

• Dogma ve kalıplaşmış düşünce ret ettiği için,

• Yenilikçi ve değişimci olduğu, aklı ve bilim rehber aldığı için,

• Türkiye Cumhuriyeti’ni yönü, aklın ve pozitif bilimi rehber alan Batıya dönük olarak kurduğu için,

• Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiği için,

• Batı’nın bilimsel ve teknolojik gelişmişliğini, modern hayat tarzını varılacak hedef olarak gösterdiği için Atatürk’ü sevmezler.

KAYNAK : CELAL TOPKAN

Konu hakkında siz değerli okurlarımızın yorumlarınızı bekliyoruz.

Visited 355 times, 1 visit(s) today
Yazımız Hakkında Düşündüklerinizi Emoji ile Paylaşabilir misiniz?
0
0
0
0
0
0
0

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
WhatsApp
Destek Hattı
Merhaba, Size Homm Bitkisel işimiz hakkında nasıl yardımcı olabilirim?